Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Säännöt

#1. Älä esitä koskaan, milloinkaan olevasi joku muu. Se ei ole kenestäkään hauskaa.

#2. Hahmosi ei voi olla maailmankaikkeuden kaunein, vahvin ja nopein. Hahmosi kuitenkin voi olla myös erittäin kaunis, hyvin vahva ja uskomattoman nopea. Get it?

#3. Ei tapeta sitten toisten hahmoja ilman hahmon omistajan lupaa?

#4. Ei kiusaamista etc. ropen ulkopuolella. Hahmosi saa kuitenkin olla jokin koulukiusaaja jos tahtoo.

#5. Kiroilu on sallittua sekä tarinoissa että "normaalissa tekstissä" tietenkin hyvän maun rajoissa. Tarinoissakaan ei hahmon joka toisen sanan tarvitse olla joku paska, vittu, saatana yms.

#6. Älä kopioi muiden hahmoja. Tietenkin, saat tehdä jollain tapaa hahmostasi samanlaisen kuin toisesta, mutta älä kopioi esim. toisen hahmon luonnetta kokonaan.

Ropesäännöt

Autohittaus on sallittua kohtuuden rajoissa. Voit laittaa jonkun toisen pelaajan hahmon keskustelemaan omasi kanssa, mutta toisen pelaajan hahmo taikka oma hahmosi ei saa vahingoittaa muita vakavasti (mustat silmät yms. hyväksytään) taikka tunnustamaan hahmollesi rakkautta yms.

Muchaus ei ole sallittua. Tunnilla saa hahmo tietenkin tietää jo jotakin etukäteen, mutta on kukaan ei voi tietää kaikkea. Hahmosi ei myöskään saa olla kaunein taikka paras, vaikka se voikin rehvastella ja väittää olevansa sellainen.

Metapelaaminen eli hahmosi tietää mitä tulee tapahtumaan. Voisi sanoa että ennustamista. Esimerkkinä se, että hahmosi on vasta tullut kouluun, mutta esimerkiksi tuntee kaikki muut oppilaat ja opettajat ennestään. Metapelaaminen on sallittua pienissä määrin, jos se ilmenee arvailun muodossa tai jos se jotenkin edistää juonta.

Teleporttaaminen on sallittua pienissä määrin, jos matkalla ei tapahdu mitään erikoista. Eihän kukaan jaksa kirjoittaa kuinka hahmo kävelee ja kävelee ja kävelee. Olisi kuitenkin hyvä, että hahmosi ei yhtäkkiä ole toisella puolella kuolua, ilman että matkan aikana tapahtunutta ei oltaisi ollenkaan kuvailtu.

Kirjoitusmuoto on vapaa. Voit itse valita, kirjoitatko hahmollasi yksikön 1. vaiko 3. persoonassa, ja kirjoitatko sillä menneessä vaiko nykyisessä aikamuodossa. Muodot ovat täysin vapaita, eikä jomman kumman käyttäminen miinusta/korota pisteitä yhtään. Tarinoissa ei kuitenkaan tulisi muutella kirjoitusmuotoa yhtäkkiä.

Vuodenaika on aina suunnilleen sama kuin oikeassa maailmassa. Sää on Lontoon sään mukainen, eihän siinä nyt mitään järkeä olisi jos paikkana on Lontoo ja sää on vaikkapa Espanjan mukainen. 

©2019 ~Yongeborough RPG~ - suntuubi.com